Hoe krijg je volume in je haar.

18-08-2013 11:00

Hier lees je het in 5 stappen, met weinig producten!

 

  1. Wassen.

Je hebt vaak minder shampoo nodig dan je denkt. Neem shampoo in de grote van een 2 euro muntje wrijf het op je vingertoppen en masseer dat op je hoofdhuid.Alleen de hoofdhuid. Bij het uitspoelen gaat alles door de rest van je haren heen.

  1. Conditioning.

Conditioner is alleen nodig voor het uiteinde van de haren. Hier zitten de stukjes haar die het oudste zijn. Verdeel het product over je handen. Gebruik je vingers als een kam door je haar en laat dit 2 minuten intrekken. Spoel het daarna uit met lauw warm water.

  1. Masker.

Je kan ook nog een masker gebruiken voor extra voeding. Ook dat gebruik je voor de laatste 10 centimeter van je haar. Het is een intensievere conditioner.

  1. Serum.

Als je springerig haar hebt gebruik je na de conditioner, op handdoek droog haar, een serum, vooral aan het uiteinde van het haar. Dat sluit de haarschubben en maakt het haar glanzender.En beter handelbaar.

  1. Föhn.

Het haar moet handdoek droog zijn voordat je je haar gaat föhnen. Ga niet wrijven met de handdoek, maar knijp je haar voorzichtig droog, anders beschadigt het haar. Maak dan een tulband van de handdoek, zodat deze het water nog kan absorberen. Hang hierna je hoofd naar beneden. En föhn het droog vanaf de hoofdhuid. Ga dan rechtop staan en föhn het met de haarrichting mee, dus naar beneden. Anders gaan de haarschubben open staan. Is je haar voor 90% droog, gebruik je föhn dan als styling tool.

Terug